Performance through development

Ex-Saabare årets nyföretagare

Published

Dynatech i Trollhättan har utsetts till Årets Nyföretagare 2014

För att läsa artikeln på ttela, klicka på länken nedan:

Per_Interview

Hollywoodlegenden Nicolas Cage under inspelningar i Shanghai. Bakom just denna kamera står Trollhätteföretaget Dynatech som Cage filmade med. “Visst körde han en del själv, även om det mest avancerade överläts till oss.”

“Dynatech Automotive AB – ett bevis på hur man genom eget företag kan vända kris till framgång och att eget företag leder till jobb och tillväxt”. Det skriver Nyföretagarcentrum Sverige om Trollhätteföretaget som grundades efter Saabkonkursen, och i dag exporterar man sina tjänster världen runt.

– Utmärkelsen var absolut inte väntad. Vi visste att vi var nominerade av Nyföretagarcentrum Väst och vår mentor Helge Ceder. Men sedan var det gallring centralt hos Nyföretagarcentrum Sverige, säger en glad Dynatechs Per Skoglund på tisdagskvällen.

Juryn hade omkring 200 företag att välja mellan. Men tillslut bestämde man sig alltså för Trollhätteföretaget och motivering lyder; “Per Skoglund, Stefan Rundqvist och Kenneth Bäcklund tidigare utvecklingsingenjörer och testförare på Saab i Trollhättan startade eget då Saabkrisen blev ett faktum. Kombinationen av högt tekniskt kunnande och praktisk testförarverksamhet har givit dem ett unikt koncept som nu exporteras till andra länder. Företaget är ett bevis på att man kan vända kris till framgång och att eget företag leder till jobb och tillväxt”.

– Jag vet inte hur stor den här utmärkelsen är, eller vad den innebär i praktiken. Det handlar i alla fall inte om en summa pengar, utan mer om en ära. Och sedan får vi ju fin PR i media, även om vi har mest globala kunder, säger Per Skoglund.

Utmärkelsen tas emot på lördag under en mässa i Älvsjö för unga företagare dit det kommer mellan 8 000 och 10 000 besökare.

– Vi kommer att fira med glass och ballonger på företaget. Nej då, det blir allt en fin fest med middag. Det är vi väl värda, säger Per Skoglund.

TTELA har tidigare skrivit om Dynatech, bland annat då de hade filmat i Shanghai med Nicolas Cage för att lansera BAIC:s nya bil.

Dynatech grundades efter Saabkonkursen och finns på Innovatum. Hösten 2013 skrev ex-Saabarna ett treårigt kontrakt med kinesiska biljätten BAIC, som Trollhätteföretaget sedan tidigare varit “ansiktet utåt för”.