Performance through development

Glada dagar på DynaTech

Published

I Kina stänger man av huvudgator i dagar när de kommer. I Sverige är de bäst på nyföretagande. Det går bra nu för DynaTech, som dessutom kan avslöja ett helt nytt samarbete – på ett ställe där det är garanterat kallt

Allt började med att flyget ville ha en bilshow. Idag kan Dynatech Automotives grundare Kenneth Bäcklund, Stefan Rundquist och Per Skoglund glädjas åt priset som Årets Nyföretagare, och en stor satsning i Arjeplog. ”Det pekar åt tillväxt för regionen däruppe och för vårt bolag”


Året är 2010 och Saab lanserar nya 9-5 bland annat genom ett spektakulärt nummer med 9-3 cabriolet på två hjul. Bakom ratten Kenneth Bäcklund, och vid hans sida Stefan Rundquist. Idag är de genom egna företaget Dynatech ansiktet utåt för kinesiska fordonsjätten BAIC som man körde 78 shower för ifjol. ”Vi har tre shower kvar i år, åker nästa vecka”, säger Bäcklund. Publiken är i huvudsak så kallade VIP-kunder. ”Och det blir i regel rätt många i miljonstäder”, säger Dynatech-vd:n Per Skoglund. ”53 turistbussar rullade upp vid ett tillfälle i Peking”, minns Bäcklund.Foto: Stefan Bennhage

För att läsa artikeln på ttela, klicka på länken nedan:

ttela.se/ekonomi/naringsliv/1.3514668-glada-dagar-pa-dynatech

– Man är större än Bruce Springsteen där borta.

Det är ett skämt, men så långt från sanningen verkar det ändå inte vara. Det är DynaTechs Kenneth Bäcklund som pratar om hur deras shower tas emot i Kina.

Allt började en gång med att flyget ville ha en bilshow och att den skulle bestå av chaufförer som kört för Saabs rallyteam. I teamet ingick nämnde Bäcklund, och dit anslöt även senare Stefan Rundquist som har sina rötter inom chassiutveckling.

Samtidigt gjorde Per Skoglund karriär på Saab i Trollhättan inom chassi, och efter konkursen bildade de tre vad som idag är DynaTech Automotive AB.

“Kvalitetsbevis”

För ett och ett halvt år sedan kunde de meddela att de skrivit under ett treårigt avtal med kinesiska fordonsjätten BAIC om att vara deras ansikte utåt – de gjorde 78 performance-shower i fjol – och denna månad tog de emot priset som årets nyföretagare 2014 i Sverige.

– Ett slags kvalitetsbevis för att vårt koncept funkar, och det kan ingen ta ifrån oss, sammanfattar Rundquist betydelsen av priset.

Konceptet ifråga handlar om företagets båda ben: performance och engineering, alltså ingenjörskonst.

– Vi hjälper kunder att integrera chassikomponenter i bilen, säger Skoglund.

Jämte BAIC har företaget nu hunnit jobbat med bland annat Qoros, Geely och Nevs. Man har även vuxit till fem anställda, och Kinaresorna fortsätter.

Skoglund berättar om hur det under tre dagar stängdes av en åttafilig huvudgata i kinesiska staden Binzhou för att de skulle göra en show där. Kamerablixtar, autografer och en minst sagt taggad publik.

– Vid ett tillfälle hade vi inte fått någon egen separat toalett, minns Rundquist.

– Men att gå 50 meter genom publiken… Det var bara inte aktuellt.

Event på is

Men även om en förlängning med BAIC inte kan uteslutas, ägnar Dynatech sig åt att säkra framtiden utan en kinesisk ”räkmacka”.

”Ett första steg” kallar de satsningen The Winter Experience, som ska ske i Arjeplog. I två års tid har DynaTech varit på företaget Colmis anläggning som är världsledande när det gäller utveckling av fordon i extrema vinterförhållanden.

I år satsar Trollhätteföretaget stort på en eventupplevelse som bland annat innefattar en till två dagar på is.

– Vi har krokar ute med kineser, tyskar och inom Sverige har vi ett samarbete med Resia, säger Skoglund.

Andra har liknande event, men unikt för dem är att de får ta med externa kunder in i provanläggningen och låta dem köra på de banor som biltillverkarna använder.

– En upplevelse bara det för många att köra jämte andra exklusiva bilar, säger Bäcklund.

Och med Colmis ska man nu dessutom utöka sitt samarbete – rejält.

“Finns att göra”

– Vi släpper vad som kallas Colmis+, som baserar sig enbart på engineering där vi erbjuder kunder all typ av vinterprovning, säger Rundquist.

– VI kommer ha egna kontor och verkstäder däruppe vintertid, och räknar med att dra igång redan här i vinter småskaligt, och köra fullt ut nästa säsong.

Kunderna är bland annat dem inom Colmissfären, som GM, GKN, eAAM, Mando, Ferrari och Maserati inom Fiat, men givetvis är alla företag som har en koppling till fordonsindustrin i regionen potentiella kunder.

– Det finns att göra där uppe, helt klart, och tillsammans med the Winter Experience blir ju vintersäsongen väldigt tung där, vilket kommer att göra vi måste anställa nästa säsong, säger Rundquist.

– Nu ska det dessutom sannolikt byggas en anläggning vilket möjliggör att man kan köra hela året där, säger Bäcklund och berättar om SPGA, Swedish proving ground association, planer för området.

– Det pekar åt tillväxt för regionen där uppe och för vårt bolag, säger Rundquist.

Lämnar Inkubatorn

– Men vi ska växa med förstånd, poängterar Skoglund.

– Det kommer bli bra, säger Bäcklund och ler.

Nästa sommar lämnar DynaTech inkubatorn efter tre år på Innovatum.

Men trots satsningar norr och uppdrag i Kina är det Trollhättan som gäller.

– Här är vårt kontor. Vårt högkvarter, säger Skoglund.

Och alla skrattar.